Ryhtiryhmä ja ryhmät äideille

Ryhmät alkaneet jo syksyn osalta, mutta jos kiinnostuit ryhmistä, ota yhteyttä! Uudet ryhmät starttaavat taas 2020 vuoden puolella tammi-helmikuussa, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Suositut äitien ryhmät on suunniteltu synnyttäneille äideille, joilla erkaumaa, keskivartalon hallinta hukassa, ja/tai tukemaan lantionpohjan lihasten harjoittelua.

Uutena aloittaa syyskuussa Ryhtiryhmä, jossa asennonhallintaa, keskivartalon aktivointia, tasapainoa sekä liikkuvuutta harjoitetaan spesifin kuminauhan avulla, jonka ryhmäläiset saavat itselleen. Ryhtiryhmä sopii kaikille, jotka haluavat seisoma-asennossa lisää tukea keskivartaloon, liikkuvuutta selkään ja isoihin niveliin sekä tasapainoa. Hyötyä ryhmästä on mm.selkäoireisille, synnyttäneille äideille (jatkoryhmänä), skolioosista kärsiville tai lisää ryhtiä ja liikkuvuutta tarvitseville. Ryhtiryhmä perustuu Spiraalistabilaatio-menetelmään, ja siitä voi lukea lisää Spiraalistabilaatio-yhdistyksen sivuilta mm. suosituksia kenelle se soveltuu linkistä: https://www.askeleducation.com/spiral-stabilization/sps-kayttokohteet.html.

Äitien ryhmät on tarkoitettu fysioterapian tueksi ja ryhmät kokoontuvat 9 kertaa; yhden kerran kesto on aina 55 minuuttia. Ryhmien tavoitteena on keskivartalon lihasten löytäminen, tasapainottaminen, hallinnan ja automaattisen toiminnan löytyminen unohtamatta lantiopohjan lihaksia. Ryhti, hengitys ja lihasten kalvorakenteiden huomioiminen kuuluvat myös ryhmän ohjelmaan.

Jokaiseen ryhmään mahtuu 10-12 henkilöä. Äitien ryhmän hinta on 85e ja ryhtiryhmän hinta 85e+vastuskuminauha 38e (yht.123 e). Lisäksi ryhmiin ilmoittautuessa varataan yksi 30 min käyntikerta fysioterapiaan ennen ryhmien alkua, jonka tarkoitus on yksilöllisen tilanteen/tarpeen katsastaminen alussa ja yksilöllinen ohjaus. Tämän ryhmää edeltävän käynnin hinta on 40e ja se tulee ryhmäkäyntien lisäksi. Aiemmin minulla käyneet asiakkaat voivat ilmoittautua halutessaan suoraan ryhmiin. Mikäli sinulla on selkävaivaa tai muuta vaivaa, jota toivot katsottavan ennen ryhmän alkua, voit halutessasi varata myös normaalin 60 min fysioterapia-ajan (65e), jolloin ehditään paneutua myös muuhun tuki- ja liikuntaelinvaivaan.

Ryhmät:

  1. Äitien ensimmäinen ryhmä etenee hitaammin ja keskittyy enemmän harjoitteluun lantionpohjan ehdoilla. Tämä ryhmä sopii kaikille, kenellä heikkoutta lantionpohjassa ja ketkä haluavat parantaa lantionpohjan lihasten tunnistamista ja voimatasoa. Harjoittelu tehdään pääasiassa lattiatasossa.
  2. Äitien toinen ryhmä etenee nopeammin haastavampiin harjoitteisiin, jolloin lantionpohjan ja keskivartalon hallinnalta ja tunnistamiselta vaaditaan jo lähtötasolta enemmän. Lisäksi tässä ryhmässä lantionpohjan lihasten jännittäminen tulee löytyä seisten.
  3. Ryhtiryhmä, jossa harjoitetaan keskivartaloa, liikkuvuutta sekä tasapainoa spesifin vastuskuminauhan avulla. Soveltuu myös jatkoryhmäksi äideille.

Ryhmävalintaa äideille voimme miettiä yksilöllisellä käynnillä, jossa myös lantionpohjan jännityksen suunta voidaan tarkastaa ultraäänen avulla alavatsan päältä (kun virtsarakko on täynnä eli vältä wc-käyntiä 1-2 h ennen fysioterapia-aikaasi).

Jo aiemmin minulla fysioterapiassa käyneet asiakkaat, tai aiemmin ryhmiin osallistuneet, voivat halutessaan ilmoittautua suoraan ryhmiin ilman yksilökäyntiä.

Huom! Toteutuvat ryhmät vahvistuvat ilmoittautumisten perusteella.

Ryhmien suunniteltu aikataulu syksylle 2019:

Ryhmät kokoontuvat 9 kertaa 15.9-24.11, paitsi syyslomaviikolla 13.10 ja 20.10.

  1. Äitien ryhmä, jossa lantionpohjaa ja keskivartaloa vahvistavat harjoitteet selinmakuulla eri välinein (kuminauha, jumppapallo, putkirulla). Harjoitteet tehdään lantionpohjan ehdoilla. Kypärämäen koulu kello 16.00-16.55.
  2. Äitien ryhmä, jossa haastetaan keskivartaloa seisten ja eri alkuasennoissa unohtamatta liikkuvuutta ja asennonhallintaa. Väleinä mm. kuminauha, jumppapallo, putkirulla. Kypärämäen koulu kello 17.00-17.55.
  3. Ryhtiryhmä, jossa harjoitetaan keskivartaloa, liikkuvuutta sekä tasapainoa spesifin vastuskuminauhan avulla. Soveltuu myös jatkoryhmäksi äideille. Kypärämäen koulu kello 18.00-18.55.

Jos olet kiinnostunut äitien ryhmästä, laita sähköpostilla viestiä ja ilmoittautuminen osoitteeseen anne(at)hyvinvointianneleikas.fi.

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ryhmät alkavat, mikäli ryhmiin osallistuu vähintään 9 henkilöä.


Kokemuksia ryhmästä:

“Vatsa on litistynyt, ei pömpötä enään entisenlailla.”

“Esim aivastaessa lantionpohja on messissä mukana. Myös pystyasennossa harjoittelu onnistuu.”

“Lantionpohja aktivoituu paremmin. Selkäkivut ovat vähentyneet. Kroppa voi hyvin.”

“Ryhti ja kehon hallinta ovat parantuneet.”

“Ryhmän pieni koko mahdollisti yksilöllisen ohjauksen. Hyvää monipuoliset nousujohteiset harjoitteet.”

“Sai hyvät eväät omaan harjoitteluun ja kun sai kädestä pitäen -ohjausta.”

“Kun huomasi edistystä niin se motivoi harjoittelemaan myös kotona. Tunnin jälkeen kropassa oli myös niin hyvä olo, että sitä halusi myös kotona.”