Ryhtiryhmä, Äitien ryhmä ja Odottajien ryhmä

Talven ryhmät alkavat tammikuussa 2023 Kypärämäen koululla! Ryh.tiryhmä su 29.1. ja Äitien ryhmä su 29.1. Odottajien ryhmä starttaa jo viikkoa aiemmin eli  su 22.1.23. Jokaiseen ryhmään mahtuu 10-15 henkilöä ja ryhmät kokoontuvat 9 kertaa (Odottajien ryhmä 4 kertaa). Ilmoittaudu sähköpostitse anne(at)hyvinvointianneleikas.fi, ja saat varmistettua paikkasi ryhmässä!

Ryhmät:

  1. Ryhtiryhmä sopii kaikille, ketkä haluavat parantaa ryhtiä, liikkuvuutta, tasapainoa ja keskivartalon hallintaa. Ryhtiryhmässä harjoitetaan keskivartaloa, liikkuvuutta sekä tasapainoa spesifin vastuskuminauhan avulla. Perustuu spiraalistabilaatio menetelmään. 
  2. Äitien ryhmä sopii kaikille, kenellä on heikkoutta lantionpohjassa ja/tai erkaumaa ja ketkä haluavat parantaa lantionpohjan ja keskivartalon lihasten toimintaa ja voimatasoa. Ryhmässä harjoitetaan myös liikkuvuutta sekä käsien ja jalkojen voimaa!
  3. Odottajien ryhmä sopii niille, joilla on normaalisti edennyt raskaus (ei riskiraskaus) ja liikkumista ei ole rajoitettu lääketieteellisistä syistä. Ryhmässä tehdään kehoa tasapainottavia harjoitteita, venytyksiä ja lihaskuntoliikkeitä huomioiden lantionpohjan lihakset ja niiden rentoutus.

Ryhtiryhmä sopii kaikille, jotka haluavat seisoma-asennossa lisää tukea keskivartaloon, liikkuvuutta selkään ja isoihin niveliin sekä tasapainoa. Hyötyä ryhmästä on mm. istumatyöntekijöille, selkäoireisille, niska-hartiaoireisille, skolioosista kärsiville, lisää ryhtiä, liikkuvuutta ja tasapainoa tarvitseville tai synnyttäneille äideille (jatkoryhmänä). Ryhtiryhmässä harjoitetaan spesifin kuminauhan avulla asennonhallintaa, keskivartalon aktivointia, tasapainoa sekä liikkuvuutta.  Ryhtiryhmä perustuu Spiraalistabilaatio-menetelmään, ja siitä voi lukea lisää Spiraalistabilaatio-yhdistyksen sivuilta mm. suosituksia kenelle se soveltuu sekä menetelmän taustaa. Linkki: https://www.spiraalistabilaatio.fi/

Ryhtiryhmän hinta 90e+vastuskuminauha 38e (yht.128 e). Ryhtiryhmään ilmoittautuessa mainitse, onko sinulla vielä sps-kuminauhaa. Ryhtiryhmään voi osallistua suoraan ilman yksilökäyntiä, mutta halutessasi voit varata yksilöaikaa ennen ryhmän alkua.

Suosittu Äitien ryhmä on suunniteltu synnyttäneille äideille, joilla erkaumaa, keskivartalon hallinta hukassa, ja/tai tukemaan lantionpohjan lihasten harjoittelua. Ryhmä on tarkoitettu fysioterapian tueksi ja ryhmä kokoontuu 9 kertaa; yhden kerran kesto on aina 50 minuuttia. Ryhmän tavoitteena on keskivartalon lihasten löytäminen, tasapainottaminen, hallinnan ja automaattisen toiminnan löytyminen unohtamatta lantionpohjan lihaksia. Ryhti, hengitys ja lihasten kalvorakenteiden huomioiminen kuuluvat myös ryhmän ohjelmaan. Eri välineillä tehdään myös harjoitteita käsien ja jalkojen voiman parantamiseksi!

Äitien ryhmän hinta on 90e ja Äitien ryhmiin ilmoittautuessa varataan yksi 30 min käyntikerta fysioterapiaan ennen ryhmien alkua, jonka tarkoitus on yksilöllisen tilanteen/tarpeen katsastaminen alussa ja yksilöllinen ohjaus. Tämän ryhmää edeltävän käynnin hinta on 40e ja se tulee ryhmäkäyntien lisäksi. Yksilökäynnille voidaan tarkistaa ultraäänen avulla alavatsan päältä lantionlihasten toimintaa (kun virtsarakko täynnä eli vältä wc-käyntiä 1-2 h ennen fysioterapia-aikaasi). Aiemmin minulla käyneet asiakkaat voivat ilmoittautua halutessaan suoraan ryhmiin. Mikäli sinulla on selkävaivaa tai muuta vaivaa, jota toivot katsottavan ennen ryhmän alkua, voit halutessasi varata myös normaalin 60 min fysioterapia-ajan (70e), jolloin ehditään paneutua myös muuhun tuki- ja liikuntaelinvaivaan.

Odottajien ryhmän hinta on 40 e. Odottajien ryhmässä tehdään harjoitteita koko keholle, mutta lantionpohjan harjoitteet ja lantionhallinnan harjoitteet sekä liikkuvuusharjoitteet kuuluvat jokaiseen kertaan. Harjoitteita tehdään eri välineillä unohtamatta synnytykseen valmistautumista! 🙂 Ryhmä soveltuu äideille, joilla raskaus edennyt normaalisti (ei riskiraskaus) ja liikunnan harrastamiseen ei ole esteitä.

Huom! Toteutuvat ryhmät vahvistuvat ilmoittautumisten perusteella ja ilmoittautumiset ovat sitovia. 

HUOM! Ryhmät voi maksaa E-passilla tai Eazybreak:llä. 

Huom! Ryhmät toteutuvat, mikäli korona-tilanne sallii ryhmät! 

HUOM! Ryhmän laskun eräpäivä on 1 kk ennen ryhmän alkua tai ilmoittautuessasi (lähempänä ryhmää), jolla varmistat paikkasi ryhmässä. 

Ryhmät talvella 2023:

Ryhmät kokoontuvat 9 kertaa ja odottajien ryhmä 4 kertaa. Ryhmät ovat Kypärämäen koululla su 22.1 alkaen Odottajien ryhmä ja su 29.1. alkaen Ryhtiryhmä ja Äitien ryhmä. Ryhmät loppuvat su 16.4) ja odottajien ryhmä 5.3. (ei ryhmiä su 5.2 eikä su 26.2 talvilomaviikon alkaessa).   

  1. Ryhtiryhmä, jossa harjoitetaan keskivartaloa, liikkuvuutta sekä tasapainoa spesifin vastuskuminauhan avulla. Soveltuu myös jatkoryhmäksi äideille. Kypärämäen koululla sunnuntai-iltaisin suunnitelmana klo 18.00-18.50.
  2. Äitien ryhmä, jossa vahvistetaan lantionpohjaa ja keskivartaloa eri alkuasennoissa unohtamatta liikkuvuutta ja asennonhallintaa. Ryhmässä harjoitetaan myös jalkojen ja käsien voimaa. Väleinä mm. kuminauha, jumppapallo, putkirulla. Kypärämäen koululla suunnitelmana sunnuntai-iltaisin klo 17.00-17.50.
  3. Odottajien ryhmä suunnitelmana sunnuntaisin klo 16.00-16.50. Ryhmässä harjoitetaan lantionpohjaa ja tehdään harjoitteita koko keholle unohtamatta liikkuvuutta ja asennohallintaa sekä synnytykseen valmistautumista!

Jos olet kiinnostunut äitien ryhmästä, kysy lisää sähköpostilla ja/tai laita sitova ilmoittautuminen osoitteeseen anne(at)hyvinvointianneleikas.fi.

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ryhmät alkavat, mikäli ryhmiin osallistuu vähintään 10 henkilöä. Ryhmät alkavat, mikäli koronatilanne sallii.


Kokemuksia ryhmistä:

”Vatsa on litistynyt, ei pömpötä enään entisenlailla.”

”Esim aivastaessa lantionpohja on messissä mukana. Myös pystyasennossa harjoittelu onnistuu.”

”Lantionpohja aktivoituu paremmin. Selkäkivut ovat vähentyneet. Kroppa voi hyvin.”

”Ryhti ja kehon hallinta ovat parantuneet.”

”Ryhmän pieni koko mahdollisti yksilöllisen ohjauksen. Hyvää monipuoliset nousujohteiset harjoitteet.”

”Sai hyvät eväät omaan harjoitteluun ja kun sai kädestä pitäen -ohjausta.”

”Kun huomasi edistystä niin se motivoi harjoittelemaan myös kotona. Tunnin jälkeen kropassa oli myös niin hyvä olo, että sitä halusi myös kotona.”

”Sain kaipaamiani vinkkejä odotusajan liikkumiseen, venyttelyyn, lantiopohjan lihasten treenaukseen ja rentoutukseen.”

”Odotin keholle hyvää tekeviä liikkeitä ja kohtaamisia muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, ja niitä myös sain :)”