Suositut äitien ryhmät on suunniteltu synnyttäneille äideille, joilla erkaumaa, keskivartalon hallinta hukassa, ja/tai tukemaan lantionpohjan lihasten harjoittelua.

Ryhmät on tarkoitettu fysioterapian tueksi ja ryhmät kokoontuvat 9 kertaa; yhden kerran kesto on aina 55 minuuttia. Ryhmien tavoitteena on keskivartalon lihasten löytäminen, tasapainottaminen, hallinnan ja automaattisen toiminnan löytyminen unohtamatta lantiopohjan lihaksia. Ryhti, hengitys ja lihasten kalvorakenteiden huomioiminen kuuluvat myös ryhmän ohjelmaan.

Jokaiseen ryhmään mahtuu 10-12 henkilöä, ja hinta 85e. Lisäksi ryhmiin ilmoittautuessa varataan yksi 30 min käyntikerta fysioterapiaan ennen ryhmien alkua, jonka tarkoitus on yksilöllisen tilanteen/tarpeen katsastaminen alussa ja yksilöllinen ohjaus. Tämän ryhmää edeltävän käynnin hinta on 40e ja se tulee ryhmäkäyntien lisäksi. Mikäli sinulla on selkävaivaa tai muuta vaivaa, jota toivot katsottavan ennen ryhmän alkua, voit halutessasi varata myös normaalin 60 min fysioterapia-ajan (65e), jolloin ehditään paneutua myös muuhun tuki- ja liikuntaelinvaivaan.

Ryhmiä on kaksi:

  1. Ensimmäinen ryhmä etenee hitaammin ja keskittyy enemmän harjoitteluun lantionpohjan ehdoilla. Tämä ryhmä sopii kaikille, kenellä heikkoutta lantionpohjassa ja ketkä haluavat parantaa lantionpohjan lihasten tunnistamista ja voimatasoa. Harjoittelu tehdään pääasiassa lattiatasossa.
  2. Toinen ryhmä etenee nopeammin haastavampiin harjoitteisiin, jolloin lantionpohjan ja keskivartalon hallinnalta ja tunnistamiselta vaaditaan jo lähtötasolta enemmän. Lisäksi tässä ryhmässä lantionpohjan lihasten jännittäminen tulee löytyä seisten. Ryhmässä on myös syksyn ryhmistä jatkavia.

Ryhmävalintaa voimme miettiä yksilöllisellä käynnillä, jossa myös lantionpohjan jännityksen suunta voidaan tarkastaa ultraäänen avulla alavatsan päältä (kun virtsarakko on täynnä eli vältä wc-käyntiä 1-2 h ennen fysioterapia-aikaasi).

Jo aiemmin minulla fysioterapiassa käyneet asiakkaat, tai syksyllä ryhmiin osallistuneet, voivat halutessaan ilmoittautua suoraan ryhmiin ilman yksilökäyntiä.

Huom! Toteutuvat ryhmät vahvistuvat ilmoittautumisten perusteella.

Huom! Kevään 2019 ryhmät on nyt pidetty, mutta uudet ryhmät alkavat syksyllä 2019!

Jos olet kiinnostunut äitien ryhmästä, laita sähköpostilla viesti osoitteeseen anne(at)hyvinvointianneleikas.fi.

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ryhmät alkavat, mikäli ryhmiin osallistuu vähintään 9 henkilöä.


Kokemuksia ryhmästä:

“Vatsa on litistynyt, ei pömpötä enään entisenlailla.”

“Esim aivastaessa lantionpohja on messissä mukana. Myös pystyasennossa harjoittelu onnistuu.”

“Lantionpohja aktivoituu paremmin. Selkäkivut ovat vähentyneet. Kroppa voi hyvin.”

“Ryhti ja kehon hallinta ovat parantuneet.”

“Ryhmän pieni koko mahdollisti yksilöllisen ohjauksen. Hyvää monipuoliset nousujohteiset harjoitteet.”

“Sai hyvät eväät omaan harjoitteluun ja kun sai kädestä pitäen -ohjausta.”

“Kun huomasi edistystä niin se motivoi harjoittelemaan myös kotona. Tunnin jälkeen kropassa oli myös niin hyvä olo, että sitä halusi myös kotona.”