Suositut äitien ryhmät 2019 keväälle alkavat su 3.2. klo 17.00 ja klo 18.00 Kypärämäen koululla. Mikäli olet kiinnostunut äitien ryhmästä, laita sähköpostilla viestiä (anne(at)hyvinvointianneleikas.fi). Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ryhmät alkavat, mikäli ryhmiin osallistuu vähintään 9 henkilöä.

Ryhmät on suunniteltu synnyttäneille äideille, joilla erkaumaa, keskivartalon hallinta hukassa ja/tai tukemaan lantionpohjan lihasten harjoittelua.

Äitien ryhmät ovat tarkoitettu fysioterapian tueksi ja ryhmät kokoontuvat 9 kertaa ja kerran kesto aina 55 min. Ryhmien tavoitteena on keskivartalon lihasten löytäminen, tasapainottaminen, hallinnan ja automaattisen toiminnan löytyminen unohtamatta lantiopohjan lihaksia. Ryhti, hengitys ja lihasten kalvorakenteiden huomioiminen kuuluvat myös ryhmän ohjelmaan.

Jokaiseen ryhmään mahtuu 10-12 henkilöä, ja hinta 85e. Lisäksi ryhmiin ilmoittautuessa varataan yksi 30 min käyntikerta fysioterapiaan ennen ryhmien alkua, jonka tarkoitus on yksilöllisen tilanteen/tarpeen katsastaminen alussa ja yksilöllinen ohjaus. Tämän ryhmää edeltävän käynnin hinta on 40e ja se tulee ryhmäkäyntien lisäksi. Mikäli sinulla on selkävaivaa tai muuta vaivaa, jota toivot katsottavan ennen ryhmän alkua, voit halutessasi varata myös normaalin 60 min fysioterapia-ajan (65e), jolloin ehditään paneutua myös muuhun tuki- ja liikuntaelinvaivaan. Ryhmävalintaa voidaan miettiä yksilöllisellä käynnillä, jossa myös lantionpohjan jännityksen suunta voidaan tarkastaa ultraäänen avulla alavatsan päältä (kun virtsarakko on täynnä eli vältä wc-käyntiä 1-2 h ennen fysioterapia-aikaasi).

Jo aiemmin minulla  fysioterapiassa käyneet asiakkaat, tai syksyllä ryhmiin osallistuneet, voivat halutessaan ilmoittautua suoraan ryhmiin ilman yksilökäyntiä.

Ryhmät on alustavasti suunniteltu seuraavasti;

  1. Sunnuntain ensimmäinen ryhmä klo 17.00 alkaen etenee hitaammin ja keskittyy enemmän harjoitteluun lantionpohjan ehdoilla. Tämä ryhmä sopii kaikille, kenellä heikkoutta lantionpohjassa ja ketkä haluavat parantaa lantionpohjan lihasten tunnistamista ja voimatasoa. Harjoittelu tehdään pääasiassa lattiatasossa.
  2. Sunnuntain toinen ryhmä  klo 18.00 alkava etenee nopeammin haastavampiin harjoitteisiin, jolloin lantionpohjan ja keskivartalon hallinnalta ja tunnistamiselta vaaditaan jo lähtötasolta enemmän. Lisäksi tässä ryhmässä lantionpohjan lihasten jännittäminen tulee löytyä seisten. Ryhmässä on myös syksyn ryhmistä jatkavia.

Ryhmien suunniteltu aikataulu (9 kertaa):

  • Su 3.2.-17.2 ja 3.3-24.4 ja 7.4-14.4 klo 17.00-17.55
  • Su 3.2.-17.2 ja 3.3-24.4 ja 7.4-14.4 klo 18.00-18.55

Huom! Toteutuvat ryhmät vahvistuvat ilmoittautumisten perusteella.

Ryhmään ilmoittautumiset ja lisäkysymykset voi laittaa sähköpostilla:

anne(at)hyvinvointianneleikas.fi

Ryhmän jälkeen sanottua:

“Vatsa on litistynyt, ei pömpötä enään entisenlailla.”

“Esim aivastaessa lantionpohja on messissä mukana. Myös pystyasennossa harjoittelu onnistuu.”

“Lantionpohja aktivoituu paremmin. Selkäkivut ovat vähentyneet. Kroppa voi hyvin.”

“Ryhti ja kehon hallinta ovat parantuneet.”

“Ryhmän pieni koko mahdollisti yksilöllisen ohjauksen. Hyvää monipuoliset nousujohteiset harjoitteet.”

“Sai hyvät eväät omaan harjoitteluun ja kun sai kädestä pitäen -ohjausta.”

“Kun huomasi edistystä niin se motivoi harjoittelemaan myös kotona. Tunnin jälkeen kropassa oli myös niin hyvä olo, että sitä halusi myös kotona.”