Sidas-tukipohjalliset tehdään aina yksilöllisesti asiakkaan jaloista otettujen muottien mukaan. Tukipohjallisia voidaan valmistaa erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kävelykenkiin, lenkkareihin, nappiksiin, golf-kenkiin, laskettelumonoihin, luistimiin jne. Tukipohjallisten tarkoitus on helpottaa jalan kuormitusta ja väsymistä sekä auttaa jalan tai alaraajan kiputiloissa ja virheasennoissa.

Tukipohjallisten teossa on seuraavat vaiheet;

  1. haastattelu ja fysioterapeuttinen tutkiminen sekä askelanalyysi.
  2. jalkojen muotin ottaminen.
  3. jalkojen muotin skannaus tietokoneelle ja tukipohjallisten suunnittelu (fysioterapeutti tekee)
  4. tukipohjallisten valmistus Ranskassa Sidaksen tehtailla
  5. Tukipohjalliset saapuvat Suomeen ja tukipohjallisten sovitus ja viimeistely

Ennen tukipohjallisten suunnittelua fysioterapeutti tekee askelanalyysin eli analysoi kävelyä ja/tai juoksua kävelymatolla, tutkitaan jalkaterää erilaisissa kuormituksissa kahdella ja yhdellä jalalla sekä tutkitaan jalan liikkuvuutta ja lihasten toimintaa. Tästä saadaan tietoa jalkaterästä ja mahdolliset harjoittelukohteet jalalle sekä tietoa pohjallisten suunnitteluun.

Seuraavaksi tukipohjallisia varten jaloista otetaan muotit. Tämä voidaan tehdä samalla käynnillä kuin jalkojen tutkiminen tai eri käynnillä, jos on ensin kokeiltu jalan harjoittelua, eikä siitä ole ollut apua. Jaloista otetut muotit skannataan tietokoneelle, jolla myös suunnitellaan tukipohjalliset. Tämän jälkeen tukipohjalliset valmistetaan Ranskassa Sidaksen tehtaalla, josta ne saapuvat n.1-2 viikon jälkeen Suomeen.

Tukipohjalliset sovitetaan uudella käynnillä asiakkaan haluamiin jalkineisiin ja tarvittaessa vielä tehdään pienet viimeistelyt pohjallisille, ja asiakas saa pohjalliset mukaan käyttöönsä.