Hieronta on yksi fysioterapian menetelmistä, jossa on tarkoitus lisätä lihaksen aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksistoa erilaisin hierontaottein. Fascian eli sidekudoskalvokäsittelyt kuuluvat myös hieronnan alle. Kalvokäsittely hyödyttää mm. vatsalihasten erkaumassa ja osalle hyvä vaihtoehto tavallisen klassisen hieronnan sijasta. Hieronnasta kalvokäsittely eroaa mm.siinä, että liikettä voidaan käyttää käsittelyn apuna sekä jännealueita käsittelemällä saadaan lihasta rentoutettua (perustuen lihasten ”aistireseptoreihin”).

Raskausajan hierontaan KiHy:llä on käytössä raskaustyyny, mikä mahdollistaa käsittelyt vatsamakuulla myös raskauden edetessä.

Purentalihasten käsittely kattaa suun liikkeiden tutkimisen, purentalihasten käsittelyn sekä ohjeet omatoimiseen hoitoon.

Käsittelyssä pääpaino on purentalihaksissa, mihin kuuluvat leuan alueen lihakset, kaula- ja niskalihakset. Lisäksi saat omatoimiset ohjeet purentalihasten hoitoon.

Purentalihaksien käsittelyyn voi olla tarpeen, jos sinulla on suun aukeamisen kanssa ongelmia, leuan napsumista, päänsärkyjä tai narskuttelet hampaita.

Akupunktio on vanha hoitomuoto ja peräisin Kiinasta. Länsimaisen akupunktion lähtökohtana on kivunhoito eikä traditionaalisen kiinalaisen akupunktion mukainen energiavirtojen tasapainottaminen. Paras pitkäaikainen hyöty akupunktiosta saadaan, kun hoitoon yhdistetään harjoittelu. 

Akupunktio on kivunhoitomenetelmä, jossa akupunktioneuloja laitetaan akupisteisiin tai kipupisteisiin eli triggerpisteisiin. Kiinalaisessa akupunktiossa akupisteität eli kanavapisteitä on 361 ja ne määräytyvät kiinalaisen lääketieteen meridiaanien mukaan. Kuitenkaan kaikkia akupisteitä ei käytetä ja lisäksi on ekstrapisteitä ja triggerpisteitä eli aristavia kohtia, joihin akuneuloja voidaan laittaa. 

Akupunktiolla ärsytetään kehon vapaita hermopäätteitä eli kyseessä on ärsytyshoito. Akupunktio poistaa kipua paikallisesti eli puuduttaa ja nostaa yleisesti kipukynnystä. Se myös laukaisee lihasjännitystä ja laskee jopa pulssia ja verenpainetta.

Akupunktiota on tutkittu paljon ja paras kipua helpottava tutkimusnäyttö on akupunktiolla yhdistettynä sähköhoitoon eli PENS:iin (percutaneous electric nerve stimulation = “ihonläpi annettava hermostimulaatio”). PENS-laitteet löytyvät myös KiHy:ltä. Tutkimusnäyttöä akupunktiosta löytyy mm.myofaskiaalisessa kivussa, alaselkäkivussa, kuukautiskivuissa, vulvodyniassa, purentalihaskivuissa, päänsäryssä, tenniskyynärpäässä, karpaalitunnelisyndroomassa. Vielä parempi tutkimusnäyttö on, kun akupunktiota yhdistetään sähköhoitoon. Lisäksi sähköakupunktiolla on saatu hoidettua myös alaraaja-amputoitujen aavesärkyä. Pidempiaikainen kivunlievitys saadaan, kun akupunktiota ja harjoittelua yhdistetään. Tämän vuoksi akupunktiosarjaan liittyy KiHy:llä harjoittelu ja ohjaus omatoimiseen harjoitteluun. Akupunktion ja sähköakupunktion tulisi tuoda hoitovastetta 3-5 käynnillä, mutta välillä voidaan tarvita 8 käyntiä.     

Akupunktiota voidaan käyttää kipuhoitona mm: 

 • päänsäryssä, migreenissä, niskakivuissa ja purentaelinten kivuissa
 • yläraajan kivuissa; karpaalitunnelisyndroomassa, tenniskyynärpäässä, olkapääkivuissa
 • selkäkivussa ja iskiaskivussa
 • pakarakivussa
 • etu- ja takareisikivuissa
 • polvikivussa
 • penikkataudissa
 • säären, pohkeen ja jalkaterän kivuissa
 • lantionpohjan kivuissa
 • raskaana ollessa tuki- ja liikuntaelinkivuissa.

Hierontaan ja akupunktioon voit tulla Kiropraktiikka ja Hyvinvointi Jyväskylän tiloihin Asemakatu 11a:han. Maksu yksityishenkilöille käteisellä tai pankkikortilla tai e-passilla.

Tutustu myös muihin palveluhintoihin!


Hinnat

Akupunktio ja hieronta Kiropraktiikka ja Hyvinvointi Jyväskylä tiloissa, Asemakatu 11A, 2krs.

 • Akupunktio opiskelijahinta 50 min – 40 e
 • Hieronta 25 min – 30 e (esim. niska-hartiaseudun hieronta)
 • Hieronta 50 min – 50 e (esim. koko selän ja niska-hartiaseudun hieronta)
 • Hieronta 70 min – 60 e (esim. alaraajojen hieronta, alaselkä)

Hierontalahjakortit

Hierontalahjakortteja mahdollista ostaa Asemakadun toimipisteeseen.

Hierontalahjakortti sisältää lahjakortin, kirjekuoren sekä kortin toimituksen postitse 1. luokan postissa laskun maksamisen jälkeen. Lahjakortin ja postituksen hinta on 3 e valitun hieronnan keston lisäksi.

Hierontalahjakortti on voimassa vuoden.