Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2000 Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta, minkä jälkeen olen jatkokouluttautunut äitiysfysioterapeutiksi ja lantionpohjan fysioterapeutiksi. Lisäkoulutuksia on kertynyt kymmeniä yrittäjyyteni aikana! 🙂

Liikuntatieteiden maisteri ja liikuntafysiologi minusta tuli vuonna 2006, kun valmistuin Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisestä tiedekunnasta. Pääaineenani opiskelin liikuntafysiologiaa (eli mitä elimistössä tapahtuu liikunnan aikana) ja sivuiaineina opiskelin valmennus- ja testausoppia, biomekaniikkaa sekä liikuntasosiologiaa ja -hallintoa. Graduni tein aiheesta Suun kautta nautitun glutamiinin ja arginiinin pitoisuudet levossa ja voimaharjoituksen jälkeen.

Jäsenenä

Suomen Äitiysfysioterapeutit ry, https://www.aitiysfysioterapia.fi/

Suomen Lantionpohjan Fysioterapeutit ry, http://pelvicus.fi/

Suomen Fysioterapeutit, https://www.suomenfysioterapeutit.fi/

Yhteistyössä

Jyväskylän Kiropraktiikka ja hyvinvointi, http://www.jyvaskylankiropraktiikka.fi/

Kiropraktikko Tuomo Pieti D.C., ft.,  https://kiropraktikkopieti.com/

Työhistoriani

Itsenäisenä yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2015.

Ennen yrittäjyyttä työskentelin Terveystieteen laitoksen projekteissa Jyväskylän yliopistossa ja hyvinvointiasiantuntijana AinoHealthissä.

Fysioterapeutin töitä olen tehnyt Keski-Suomen keskussairaalassa Fysiatrian poliklinikalla ja Fysiatrian osastolla mm. leikkauspotilaiden sekä kroonisten selkä- ja niskakipuisten parissa ja Kuntoutus Peurungassa pääasiassa vaikeavammaisten sekä sotaveteraanien- ja invalidien parissa.

Anne Leikas

Nimeni on Anne Maarit Leikas (os. Aho).

Olen syntynyt Jyväskylässä vuonna 1977.

Olen naimisissa ja kahden lapsen äiti.

Mottoni: Asioilla on tapana järjestyä!

Harrastukseni

Kaikki mahdollinen liikunta houkuttaa minua liikkumaan! Kesäisin lajeina ovat rullaluistelu, uinti ja talvisin luistelu, hiihto, jääkiekko. Kuntosali kuuluu kaikkiin vuodenaikoihin ja sauvakävely siihen vuoden aikaan, kun rullaluistelu ei enää ole mahdollista, muttei latujakaan vielä ole! Uusimpana harrastuksena Flamenco. 🙂

Taustaltani olen palloilija, sillä SM-sarjatasolla olen pelannut jääkiekkoa ja kaukalopalloa sekä mahtuu palloilu-uraan myös vuosi salibandyä – tosin täysin harrastemielessä!