Kipua jaloissa, jalkaterissä, polvissa tai lonkissa?

Alaraajojen fysioterapia auttaa erilaisissa jalan ongelmissa ja kivuissa. Suunnittelen myös tarpeen mukaan Sidaksen tukipohjallisia yksilöllisesti asiakkaan jalasta otetuista muoteista, jotka valmistetaan Ranskassa (lue lisää tukipohjallisista täältä).

Alaraajojen fysioterapiassa tehdään askelanalyysi, jossa kävelyä ja/tai juoksua analysoidaan juoksumatolla perustuen biomekaniikkaan. Lisäksi fysioterapiassa tutkitaan alaraajojen käyttöä ja hallintaa erilaisin toiminnallisin testein. Alaraajojen ja jalkaterän toiminnassa riittävä nivelliikkuvuus ja riittävä voima tarvitaan kehon optimaaliseen toimintaan. Lihastestauksella voidaan löytää hermoston kannalta ”heikot” lihakset, ja saada täsmäohjeet harjoitteluun. Testeistä saadaan tietoa alaraajan toiminnasta, minkä pohjalta luodaan harjoitteet. Kotiharjoittelua seurataan jatkokäynneillä sekä muokataan tarpeen mukaan ja nostetaan vähitellen harjoittelun kuormitusta.

Alaraajojen fysioterapiassa:

  1. haastattelu
  2. toiminnalliset testit ja liikkuvuus
  3. askelanalyysi
  4. harjoittelun suunnittelu ja ohjaus
  5. seuranta
  6. tarvittaessa tukipohjallisten suunnittelu

Harjoittelun lisäksi voidaan suunnitella tukipohjalliset jalalle, mutta tukipohjallisten lisäksi voidaan toteuttaa harjoittelua. Lue tukipohjallista myös blogista: Jalan tukipohjalliset.